İran’ın ilk kadın büyükelçi olarak Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Merziye Afham’ı atayacağı iddia edildi.

  • 16 Nisan 2015
  • 752 kez görüntülendi.
İran’ın ilk kadın büyükelçi olarak Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Merziye Afham’ı atayacağı iddia edildi.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Merziye Afham’ın büyükelçi olarak atanacağı ve ülkenin ilk kadın büyükelçisi olacağı öne sürülüyor.

İran basınında yer alan haberlere göre, Dışişleri Bakanlığı sözcülüğünü yürüten Afham, devrimin gerçekleştiği 1979 yılından bu yana atanan ilk kadın büyükelçi olacak.

Haberlerde yaklaşık 30 yıldan bu yana dışişleri bakanlığı bünyesinde görev yapan Afham’ın hangi ülkeye büyükelçi olarak atanacağının henüz belli olmadığı ifade edildi.

Afham, 2013 yılından beri Dışişleri Bakanlığı Sözcülüğü görevini yürütüyordu. Afham bu göreve getirildiğinde de Dışişleri Bakanlığı’nın ilk kadın sözcüsü olmuştu.

Ülkenin Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, 2013’teki seçimleri kazandıktan sonra hükümetten, kadınları üst düzey görevlere atamalarını istemişti. Ruhani, şimdiye kadar çok sayıda kadını üst düzey görevlere getirdi. İlham Eminzade ülkenin ilk kadın cumhurbaşkanı yardımcısı oldu.

Daha sonra Şehindoht Molaverdi Cumhurbaşkanı’nın Kadın ve Aileden Sorumlu Yardımcılığına, Masume İbtikar da Cumhurbaşkanı Yardımcısı ve Çevre Koruma Kurumu Başkanlığı’na getirildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.