İran Dışişleri Bakanı: Siyonist rejim İsrail küresel bir sorundur

  • 21 Mayıs 2020
  • 963 kez görüntülendi.
İran Dışişleri Bakanı: Siyonist rejim İsrail küresel bir sorundur

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, Siyonist rejim İsrail’in dünyayı nükleer ve kitle imha silahlarla tehdit eden küresel bir sorun olduğunu söyledi.

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, dün yayınlanan televizyon röportajında ​​Filistin sorununun İran devleti ve halkının dış politikası için öncelikli bir mesele olduğunu söyledi.

Filistin’in İslam dünyası için en önemli mesele olduğunu vurgulayan Zarif, “Bazı Arap ülkeleri geçmişte kendilerini İsrail’le ve Camp David Anlaşmaları gölgesinde, Filistin istekleri dışında ve son zamanlarda Suudi rejiminin politikalarıyla uyumlu hale getirmiş olsa da, Filistin sorunu öyle bir kenara itilecek ve unutulacak bir mesele değildir’ dedi.

Zarif, “Batı Asya bölgesi için en büyük tehdidin Siyonist rejimin işgal politikaları ve silahlarından kaynaklandığını” belirterek, ‘bu gerçek bizzat siyonist rejimin hamisi gruplar ve devletler tarafından da açık bir şekilde dile getirilmektedir’ dedi.

İran dışişleri bakanı, Siyonist rejimin en büyük krizini meşruiyet krizi olarak nitelendirdi ve “Bu rejimin hem iç meşruiyet hem de uluslararası meşruiyet krizi var” dedi.

Zarif, “Amerikalılar her zaman ırkçı İsrail’in savaş çıkarmalarında etkili oldu ve ne yazık ki Ortadoğu’daki ABD politikası Siyonist rejimin çıkarları etrafında odaklanmış durumdadır’ dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.