İran’ın Kum kentinde Nijerya şehitlerine anma merasimi düzenlendi

  • 22 Ocak 2016
  • 850 kez görüntülendi.
İran’ın Kum kentinde Nijerya şehitlerine anma merasimi düzenlendi

İran’ın başkenti Tahran’ın güneyinde yer alan Kum kentinde İmam Humeyni (r.a) Yüksek Öğretim Kurumu’nda dün, Nijeryalı şehitlerin 40. günü münasebetiyle anma merasimi düzenlendi.

İRNA ajansına göre, sözkonusu merasime Kum’da dini medreselerin İranlı ve Afrikalı üstatları ve öğrencilerinin yanı sıra değişik çevrelerden kalabalık bir katılım gerçekleşirken, merasimde, Nijerya’da vahşi bir şekilde şehit edilen müslümanların 40. günü münasebetiyle şehitler rahmetle anıldı ve konuşmacılar, Nijerya’da başta Şeyh Zakzaki olmak üzere Nijerya müslümanlarının rahmetli İmam Humeyni’den ilham alarak İslam’ı bu ülkede ihya ettiklerini ve bu ülkenin her tarafına İslam’ı yaydıklarını ve İslami marifi götürdüklerini bildirdiler.

Hüccetülislam Hüseyin Şehamet, Şeyh Zakzaki’nin en önemli faaliyetinin toplumu hak ve hakikate davet etmesi olduğunu belirterek; her zaman hak ve hakikate davet etmenin tagutlar ve müstekbirlerin vahşi tepkilerine neden olduğunu hatırlattı.

Bu arada Nijerya islami hareketi üyelerinden Hamza İmam Musa da, söz konusu anma merasiminde yaptığı konuşmada, Şeyh Zakzaki’nin İslami hareketin ve İslam’ın ihyası ve halkın yönlendirilmesi için büyük çabalar yaptığını belirterek, ‘maalesef henüz bu büyük şahsiyetin yaptığı hizmetler İslam dünyasında yeterince bilinmemektedir’ dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.