İran’ın nükleer faaliyetleri şeffaf

  • 26 Şubat 2015
  • 868 kez görüntülendi.
İran’ın nükleer faaliyetleri şeffaf

İran’ın Uluslar arası Atom Enerjisi Kurumu’ndaki temsilcisi Rıza Necefi, İran’ın nükleer faaliyetlerinin barışçı ve şeffaf olduğunu söyledi.
UAEK’nın Viyana’daki merkezinde anlaşmaların yürürlüğe girmesi konusunda düzenlenen teknik oturumun sonunda açıklamada bulunan Rıza Necefi, bu oturumun düzenlenmesinin bir daha İran’ın nükleer faaliyetlerinin barışçı olduğunu ortaya koyduğunu gösterdiğini söyledi.
Sözkonusu oturumun tamamen teknik olduğunu belirten Necefi, oturumda tamamen UAEK genel müdürü Amano’nun son olarak yayınladığı rapora ayrıldığını söyledi.
İran’ın UAEK temsilcisi, oturumun ayrıntılarına girmeye gerek olmadığını belirterek, bu oturumun artık belirli sürece girdiğini ve normal akışında devam edeceğini söyledi.
Necefi, gelecek hafta UAEK’na bağlı yönetim kurulunun da bir oturum yapmasının beklendiğini hatırlatarak, dünkü oturumda UAEK ile İran arasında işbirliğinin hızlandırılması ve bütün konularda çözüm yolu bulunması için görüşmelerin devam ettirilmesinin de ele alındığını söyledi.
UAEK yayınladığı bildiride, genel müdür Yukiyo Amano’nun İran’ın nükleer heyetinde üst düzey üyesi Abbas Erakçi ile İran’ın nükleer faaliyetleriyle ilgili yaptığı görüşmenin yapıcı geçtiği kaydedildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.