İran’ın ‘Nükleer Müzakere Ekibi’ dünya dördüncüsü oldu

  • 11 Ocak 2015
  • 888 kez görüntülendi.
İran’ın ‘Nükleer Müzakere Ekibi’ dünya dördüncüsü oldu

İran ile P5+1 müzakereci heyetin üyeleri Amerika’nın “Silah Kontrolü” (Arms Control) enstitüsünün online oylamasında 2014 yılı için aday gösterilen 10 kişi arasında dünya Katolikler lideri Papa Francis’ten hemen sonra dünya dördüncüsü oldular.

Söz konusu online oylamada Avustralya Büyükelçisi, Viyana’da 8-9Aralık tarihinde 158 ülkenin katıldığı nükleer silahların insanî etkileri konferansını planlaması nedeniyle birinci seçildi.

Suriye kimyasal silahlarının imhasını gözetleyen OPCW Genel Müdürü Ahmet Üzümcü ile BM ve OPCW ortak heyetin başkanı ve Papa Francis Katolik kilisensin nükleer meselesine yönelik tutumunu yeniden gözden geçirdiği için sırasıyla ikinci ve üçüncü oldular.

Nükleer programla ilgili hassasiyetleri gidermek için kapsamlı görüşmeleri nedeniyle Arms Control Enstitüsü tarafından 2014 yılı şahsiyetleri arasında aday gösterilen İran ile P5+1 Müzakereci heyetin üyeleri de dördüncü oldu

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.