İranlı Amiral: Amerika hata yaparsa kruvazörlerini batırırız

  • 10 Mayıs 2016
  • 793 kez görüntülendi.
İranlı Amiral: Amerika hata yaparsa kruvazörlerini batırırız

Tuğamiral Ali Fedevi, İran Haber Kanalı’nda yayınlanan bir programa konuk oldu. Fars Körfezi ve Hürmüz Boğazı’nın dünyanın ana ve en stratejik noktası olduğunu söyleyen Tuğamiral Fedevi, “Bu boğazın etrafindaki bütün ülkeler, müslümandır ve İran öbür ülkelere kıyasla daha çok sınıra sahiptir” diye belirtti.

Amerika’nın bölgede birçok menfaatı olduğunu dile getiren Tuğamiral Fedevi, “Büyük Şeytan (Amerika), bölgesel ve bölge ötesi müttefiklerinin de buralarda bulunması için çaba göstermiştir. Şu an birçoğunun Amerikan, Fransız ve İngiliz kruvazörünün oluşturduğunu 60 civarında kruvazör, bu bölgede bulunmaktadır” diye konuştu.

Tuğamiral Fedevi, Amerika’nın İran’ın Fars Körfezi bölgesinde düzenlediği askeri tatbikatına neden çok hassas olduğuyla ilgili sorulan soruya, “İmam Humeyni’nin de belirttiği gibi, Amerika hiçbir halt edemez” diye cevap verdi.

Amerika’nın İran’ın önleyici güce sahip olduğundan haberdar olduğunu açıklayan Tuğamiral Fedevi, “İran’a karşı bir eylem yapılırsa, zararı faydasından daha fazla olacaktır” diye vurguladı.

Amerikalıların da bir hata yaptıkları takdirde Fars Körfezi, Hürmüz Boğazı ve Umman Denizi’ndeki kruvazörlerinin batırılacağının altını çizen Tuğamiral Fedevi, Fars Körfezi’ndeki oyuncuların artmasının Amerika’nın çıkarına uygun olmayacağını kaydetti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.