Irkçı İsrail’in 4 Filistinli esiri bulma maliyeti 31 milyon dolar!

  • 19 Eylül 2021
  • 639 kez görüntülendi.
Irkçı İsrail’in 4 Filistinli esiri bulma maliyeti 31 milyon dolar!

Bir Siyonist web sitesi, Celbu’ hapishanesinden kaçan Filistinli esirleri bulmak için binlerce askeri seferber etmenin siyonist İsrail’e şu ana kadar 31 milyon dolara mal olduğunu bildirdi.

Fars Haber Ajansı’na göre, Siyonist web sitesi “Mako”, hala kaçak olan Filistinli iki esiri aramanın günlük maliyetinin 10 ila 20 milyon şekel (Siyonist rejimin para birimi) arasında olduğunu yazdı.

Binlerce polis ve güvenlik görevlisinin katılımıyla devam eden arama operasyonu, şimdiye kadar Siyonist rejime yaklaşık 31 milyon dolara mal oldu.

7 Eylül’de, 6 Filistinli esir, işgal altındaki Filistin topraklarında yer alan ve terör rejiminin en güvenlikli Calbu’ hapishanesinden bir tünel kazarak kaçtı.

Geçen Cumartesi sabahı Siyonist kaynaklar, Celbu’ hapishanesinden kaçan esirlerden 4’ünün yakalandığını ve yeniden cezaevine konulduğunu bildirdiler.

İsrail işgal rejiminin Celbu’ Hapishanesi’nden 6 esirin kaşıkla kazdıkları Özgürlük Tüneli vasıtasıyla kaçması olayından sonra işgal rejiminin esirlere yönelik baskı ve şiddet uygulamalarının artmasına ve özgürlüğünü elde eden dört esirin yeniden tutuklanıp kendilerine korkunç bir şekilde işkence edilmesine karşı Filistin’in işgal altındaki Batı Şeria bölgesinde ve Kudüs’te esirlerle dayanışma amacıyla direniş eylemlerinde de belirgin bir artış oldu.

Filistin İslami Direniş Hareketi’nin (Hamas) Batı Şeria’daki basın bürosu tarafından hazırlanan rapora göre Özgürlük Tüneli eyleminden sonra 15 Eylül akşamına kadar geçen süre içinde Batı Şeria ve Kudüs’teki 123 farklı noktada 641 direniş eylemi gerçekleştirildi.

Raporda bu eylemlerden 193’ünün işgal güçleriyle çatışma, 170’inin de esirlerle dayanışma ve onlara destek amaçlı gösteri olduğu vurgulandı.

Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas) liderlerinden Halil El-Hayye; “Bundan sonraki herhangi bir esir takası anlaşmasında, Celbu’ Hapishanesi’nden özgürlüğe çıkan esirler listenin başında yer alacaktır ve biz sözümüze bağlı kalacağız.” ifadesini kullandı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.