Ä°ÅŸgal Askerleri Nablus’ta Filistinli ÇocuÄŸu Öldüresiye Darp Etti

  • 10 Nisan 2015
  • 908 kez görüntülendi.
Ä°ÅŸgal Askerleri Nablus’ta Filistinli ÇocuÄŸu Öldüresiye Darp Etti

Ä°ÅŸgal askerleri bugün (9 Nisan PerÅŸembe) Batı Yaka’nın kuzeyindeki Nablus kentinin güneyinde bulunan Garyut beldesi sakinlerinden 13 yaşındaki Ä°sar Samir Musa isimli çocuÄŸu öldüresiye dövdü.

Görgü tanıklarından edinilen bilgiye göre, işgal güçleri öğle saatlerinde beldeye baskın düzenledi. Baskın sırasında işgal askerlerinin çok sayıda gerçek mermi, plastik mermi, ses bombası ve göz yaşartıcı bomba kullandığı ifade edildi.

Görgü tanıkları, işgal askerlerinin Filistinli İsar Samir Musa isimli çocuğu evlerinin önünde dururken yakaladıklarını ve silahlarının dipçikleriyle çocuğa vurmaya başladıklarını, çocuğun vücudunun çeşitli bölgelerini yumrukladıklarını, daha sonra bir grup kadının olaya müdahale ederek çocuğu askerlerin elinden kurtardığını söyledi.

Ä°ÅŸgal askerleri tarafından dövülen Ä°sar Samir Musa’nın tedavi için hastaneye kaldırıldığı ve saÄŸlık durumunun iyi olduÄŸu bildirildi.

Bu arada, işgal güçlerinin yeniden baskın düzenleyebileceği düşüncesiyle beldede havanın gergin olduğu, işgal güçleriyle Yahudi yerleşimcilerin belde dışında yoğun hareketlilik içinde oldukları kaydedildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.