İşgal Basını: İsrail Güçleri Batı Yaka’da Artan Eylemleri Durdurmaktan Aciz

  • 14 Aralık 2018
  • 1.192 kez görüntülendi.
İşgal Basını: İsrail Güçleri Batı Yaka’da Artan Eylemleri Durdurmaktan Aciz

Siyonist işgal rejimi medyasında yer alan haber ve analizler, işgal güçlerinin Eşref Nealive ile Salih El-Bergusi’yi dün sabah (13 Aralık Perşembe) şehit etmesinden sonra Batı Yaka’da direniş eylemlerinin artacağına işaret ediyor.

Haaretz gazetesinin askeri analisti yaptığı değerlendirmede, Hamas hareketinin Batı Yaka’da yeni eylemler yapmasının ve giderek de bunu artırmasının muhtemel olduğunu yazdı.

Askeri uzman, “Hamas hareketi İsrail’in Batı Yaka’da istikrar sağlamasının önüne engel çıkarmak istiyor. Hamas, Batı Yaka’da yapacağı askeri ve güvenlik çalışmalarının Gazze’de sürdürdüğü ateşkesle çelişmediğine inanıyor” dedi.

Uzman değerlendirmesinde, son aylarda Batı Yaka’da araçlı eylemden bıçaklı eyleme ve silahlı saldırılara kadar bir dizi eylemin gerçekleştiğini ve eylemlerde ciddi bir artışın gözlemlendiğini kaydetti.

Askeri uzman, bu tür eylemlerin artarak devam ettiğini, İsrail güvenlik güçlerinin ise bunlara karşı koymaya gücünün yetmediğini, hatta Batı Yaka’daki istikrarı sağlamada ciddi engellerle karşılaştıklarını ifade etti.

Değerlendirmenin devamında “Eylemleri yapanlar şu anda çevrelerindeki insanlardan büyük bir destek ve koruma görüyorlar. Barkan eylemcisinde bunu görmek mümkün. Fakat şu anda Batı Yaka’da en büyük tehlike Hamas hareketi. Hamas, Batı Yaka’da yeni eylemlerde bulunma girişimlerini sürdürecek. Nitekim Şabak son zamanlarda Hamas’a bağlı eylem hazırlığında birçok hücreyi çökertti” hatırlatması yapıldı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.