İşgal Güçleri Batı Yaka’da 13 Filistinliyi Gözaltına Aldı

  • 18 Ekim 2017
  • 1.128 kez görüntülendi.
İşgal Güçleri Batı Yaka’da 13 Filistinliyi Gözaltına Aldı

İşgal güçleri dün gece ve bu sabah (18 Ekim Çarşamba) erken saatlerde Batı Yaka’da gerçekleştirdiği baskınlarda 13 Filistinliyi gözaltına aldı ve arama yaptığı evlerin altını üstüne getirdi.

Cenin vilayetinde onlarca işgal askerinin Cenin Kampı’na baskın düzenleyerek birçok evde arama yaptığı ve baskın sırasında işgal güçleriyle kamp sakini gençler arasında çatışmaların yaşandığı bildirildi.

Filistin tv muhabirinin yerel kaynaklardan edindiği bilgiye göre, işgal güçleri Cenin Kampı’nda Hamas’ın esir liderlerinden Şeyh Cemal Ebu’l-Heyca’nın oğlu Asım Ebu’l-Heyca’yı evine baskın düzenleyerek gözaltına aldı.

İşgal güçlerinin ayrıca Cenin kentinin batısındaki El-Yamun beldesine de baskın düzenlediği ve eski esirlerden Alâ Ahmed Mer’i Huşiye’yi gözaltına aldığı bildirildi.

Nablus vilayetinde ise işgal güçleri Kefer Galil köyünde Samir İbrahim Es-Sudde isimli genci gözaltına aldığı ve birçok evde arama yaptığı kaydedildi.

İşgal güçlerinin Ramallah’ın kuzeyindeki El-Celzun Kampı’nda da Abdurrahman El-Celis isimli genci gözaltına aldığı ifade edildi.

İşgal güçleri El-Halil kentinde ve banliyölerinde de birçok bölgeye baskın düzenleyerek Dura beldesi sakinlerinden Yusuf El-Fakih’i, Beyt Ummer beldesi sakinlerinden Hamza Ali Avad ve Emin Imad Es-Suleybi’yi, El-Halil kentinden de Uday En-Netişe’yi gözaltına aldı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.