İşgal Güçleri Mescid-i Aksa’ya Baskın Düzenledi ve Nöbet Tutulmasını Yasakladı

  • 11 Nisan 2017
  • 1.016 kez görüntülendi.
İşgal Güçleri Mescid-i Aksa’ya Baskın Düzenledi ve Nöbet Tutulmasını Yasakladı

İşgal güçleri dün akşam (10 Nisan Pazartesi) geç saatlerde El-Mağaribe Kapısı’ndan girerek Mescid-i Aksa’ya baskın düzenledi.

Mescid-i Aksa’nın çeşitli bölgelerinde cemaatten birileri olup olmadığını kontrol eden işgal güçlerinin Filistinlilerin geceyi Mescid-i Aksa’da geçirmelerini ve nöbet tutmalarını yasakladığı ifade edildi.

İşgal güçlerinin bugün sabah namazında da Mescid-i Aksa kapılarında güvenlik önlemlerini yoğunlaştırdığı ve gençlerin kimliklerine girişte el koyduğu bildirildi.

İşgal güçlerinin ayrıca Hamursuz (Pesah) Bayramı’nın ilk günü dolayısıyla Kudüs’ün Eski Belde semtinde güvenlik önlemlerini artırdığı belirtildi.

Sözde heykel örgütleri Yahudi bayram günleri dolayısıyla Mescid-i Aksa’ya kalabalık bir şekilde baskın düzenleme çağrıları yaparken işgal güçlerinin Eski Belde semtini adeta askeri kışlaya çevirdiği ve Mescid-i Aksa’nın kapılarında gerginlik yaşandığı kaydedildi.

Bu arada, Kudüs’teki İslami kurumlar ve heyetler, Mescid-i Aksa’da namaz kılma ve baskınlara karşı nöbet tutma çağrılarını yineledi.

İslami kurumlar ve heyetler, Arap ve İslam ülkeleri halklarına ve yöneticilerine, dünyanın özgür insanlarına çağrıda bulunarak, Yahudi yerleşimcilerin ve işgal güçlerinin Mescid-i Aksa’ya yönelik ırkçı saldırılarına kararlı bir şekilde karşı çıkmalarını istedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.