İşgalci İsrail askerleri evlere baskın yaparak çok sayıda Filistinli’yi gözaltına aldı

  • 08 Haziran 2017
  • 911 kez görüntülendi.
İşgalci İsrail askerleri evlere baskın yaparak çok sayıda Filistinli’yi gözaltına aldı

İsrail askerleri bu sabah erken saatlerde El Halil’de birçok Filistinli’nin evine baskın yaparak çok sayıda Filistinliyi tutukladı.

Mahalli kaynaklar, 20 kadar askeri personel aracıyla çok sayıda İsrail askerinin El Halil’de Cebel Ebu Rumman’a girerek bir çok eve baskın düzenlediğini bildirdi. Askerler evine baskın düzenledikleri Enver Ebu Hüseyin ve ailesini evin bir odasında iki saat gözaltına alarak evde arama yaptı.

İsrail askerlerinin evlere baskınına kızan gençler askerlere ve arabalarına taş attı. İsrail askerleri yaptıkları baskında Nablus’ta ve Batı Şeria’da kurulan kontrol noktasında 5 Filistinli genci ve 2015 yılında İsrail hapishanesinde mahpusken 65 gün açlık grevi yapan Muhamme Alan’ı da gözaltına aldı.

İsrail askerleri Tulkerim’de El Necah Üniversitesinde öğrenci olan Sari Ömer’i de gözaltına aldı. Aynı üniversiteden onlarca öğrenci tutuklandı.

İsrail askerleri taş attıkları suçlamasıyla Kudüs’te üç çocuğu da gözaltına aldı.

İsrail polisi 13 – 16 yaşları arasında 3 çocuğun askeri araçlara taş atma suçlamasıyla gözaltına alındığını ve sorgulanma üzere Kudüs’de bir polis merkezine götürüldüğünü belirtti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.