İsrail belediyesi Silvan beldesi El-Levze Mahallesi’nde bazı evler ve inşaat halindeki binalar için yıkım kararı bildirdi.

  • 15 Nisan 2015
  • 767 kez görüntülendi.
İsrail belediyesi Silvan beldesi El-Levze Mahallesi’nde bazı evler ve inşaat halindeki binalar için yıkım kararı bildirdi.

İşgal belediyesi bugün (15 Nisan Çarşamba) öğle saatlerinde Mescid-i Aksa’nın güneyindeki Silvan beldesi El-Levze Mahallesi’nde bazı evler ve inşaat halindeki binalar için yıkım kararı bildirdi.

Yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre, işgal belediyesi görevlileri işgal polisi ve özel kuvvetler eşliğinde Silvan beldesi El-Levze Mahallesi’nde birçok eve ve henüz inşaat halindeki binaya yıkım emri tebliğ etti.

Kudüs kentinin mahallelerinde son dönemde yıkım olaylarında artış gözlemlenirken, işgal belediyesi ekipleri son olarak Beyt Hanina, Vadi El-Cevz ve Es-Sevri Mahallesi’nde Filistinlilere ait bazı binaları yıktı.

Filistinlilerden gasp edilen topraklar üzerinde Yahudi yerleşimciler için sürekli yeni yerleşim birimleri inşa eden işgal yönetimi, Filistinlilere ise ev yapmaları için inşaat ruhsatı vermiyor ve yaptıkları evleri de ruhsatsız olduğu bahanesiyle yıkıyor.

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi üyelerinden İzzet Er-Reşak, dün Facebook sayfasında yaptığı açıklamada, işgal güçlerinin Kudüs kentinde Filistinlilere ait evleri yıkmasının ırkçı cinayet olduğunu belirterek, tüm özgür insanları buna karşı çıkmaya ve Filistinlilerin evlerinin yıkılmasına engel olmaya davet etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.