İsrail İstanbul Başkonsolosu: Türkiye İle İsrail Arasında Ticaret Büyüyor…

  • 31 Ocak 2015
  • 729 kez görüntülendi.
İsrail İstanbul Başkonsolosu: Türkiye İle İsrail Arasında Ticaret Büyüyor…

İsrail İstanbul Başkonsolosu Shai Cohen, “Hükümetler arasındaki siyasi krize rağmen Türkiye ile İsrail arasındaki ticaret büyüyor.” dedi.

Ekonomi gazetecileri ile bir araya gelen Cohen, iki ülke arasındaki ticari gelişmeleri değerlendirdi. Tel Aviv ile Ankara arasındaki siyasi krize rağmen karşılıklı ticaretin arttığına dikkat çeken Cohen’in verdiği bilgiye göre, 2007’de iki ülke arasındaki ticaret hacmi 2,8 milyar dolar idi. Tutar 2014 sonu itibarıyla 5,5 milyar dolara ulaştı. Cohen, iki ülkenin açıkladığı ticaret rakamlarında bazı küçük farklılıklar olduğunu belirterek, bunun hesap tekniğinden kaynaklandığını ifade etti.

Türkiye ile karşılıklı ticaret hacminin iki senede yüzde 25’ten fazla bir artış gösterdiğine dikkat çeken Cohen, hizmet sektörü ve yatırımlar da dikkate alındığında rakamın daha da büyüdüğünü kaydetti. İkili ticaretin yanı sıra, bölgesel ekonomik işbirliklerine de gidilebileceğini dile getiren Cohen, enerji, su yönetimi, doğalgaz çıkarma, finans ve bankacılıkta işbirliği yapılabileceğini söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.