Kasımi: ABD, bölgede kendi çıkarları peşindedir

  • 11 Eylül 2017
  • 1.182 kez görüntülendi.
Kasımi: ABD, bölgede kendi çıkarları peşindedir

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi, bazı bölge ülkeleri ve ABD’nin bazı sözcükleri kullanarak, kendi çıkarlarını takip ettiklerini kaydetti.

Haftalık basın toplantısında konuşan İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi, Suudi Dışişleri Bakanı’nın ABD Başkanı’nın son telefon görüşmesinin ardından İran karşıtı mesnetsiz açıklamasıyla ilgili olarak, İran’ın bölgede etkinliğinin çok doğal ve net bir konu olduğunu, İran’ın çevre ortamında olanların da medeniyet ile ilgili bir konu olduğunu kaydetti.

Sözcü, İran’ın etkinliği ve nüfuzundan endişe duyulduğu şeklinde açıklamaları yanlış bir politika olarak niteledi.

İran’ın Kuzey Kore’ye füze konusunda yardım ettiğine dair Daily Telegraph’ın iddiası hakkında ise Sözcü, bu açıklamaların alakasız sözlerden ibaret olduğunu ve aldırış edilebilecek bir mesele olmadığını ifade etti.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani’nin İran’dan Erbil ile Bağdat arasında arabuluculuk yapma talebi hakkında ise Kasımi, İran’ın Kürtler, merkezi yönetimi ve diğer Iraklı şahsiyet ve gruplarla iyi ilişkileri olduğu için olabildiğine tehlikeli ve yıkıcı olabilecek bazı krizlerin çıkmasını önlemeye çalıştığını vurguladı.

İran Dışişleri Sözcüsü, ABD’nin nükleer anlaşmadan çekildiğine dair bir soru ile ilgili olarak, ” bir ülkenin yükümlülüklerini yerine getirmeyi ihlal etmesi veya hangi gerekçeyle olursa olsun yükümlülüklerine uymaması halinde ağır bedel ödemesi gerekiyor” diye konuşu.

Kasımi ayrıca Myanmar ordusunun Rohingyalı Müslümanlar’a karşı cinayetlerini kınayarak, ABD’deki kasırga ve Meksika’daki deprem sonucu mağdur olan insanların acılarını paylaştı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.