Emir Abdullahiyan ile Umman Dışişleri Bakanı bir araya geldi

  • 12 Kasım 2015
  • 783 kez görüntülendi.
Emir Abdullahiyan ile Umman Dışişleri Bakanı bir araya geldi

İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Emir Abdullahiyan, bugün Maskat’ta Umman Dışişleri Bakanı Bin Alevi ile bir araya geldi.
İRNA’nın haberine göre, Arap ve Afrika İşlerinden Sorumlu İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Beyrut’tan bugün sabah saatlerinde Umman’ın başkentine Maskat’a geçti.
Maskat’ta Umman Dışişleri Bakanı Yusuf bin Alevi ile bir araya gelen Emir Abdullahiyan, bölgesel gelişmeler, Suriye krizinin siyasi çözümü ve Viyana’da düzenlenen önceki toplantının sonuçlarını görüştü. Emir Abdullahiyan ile Bin Alevi ayrıca, Viyana 2- Konferansı için yapılan çabaları da ele aldı.
İran Dışişleri Bakan Yardımcısı, Umman’da Lübnan Meclisi Başkanı Nebih Beri ve Hizbullah Hareketi Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrallah başta olmak üzere Lübnanlı bazı önemli şahsiyetlerle bir araya geldi.
Emir Abdullahiyan ayrıca, Beyrut’ta BM’nin Lübnan Temsilcisi Secreet Cag ile de görüştü.
İran Dışişleri Bakanı, Lübnan’dan önce Moskova’ya giderek, Rusya Devlet Başkanı’nın Ortadoğu Özel Temsilcisi ve Dışişleri Bakan Yardımcısı Mihail Bugdanov ile Suriye başta olmak üzere bölge gelişmelerini görüşmüştü.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.