Kasımi: Arabistan’ın maceracı veliahdı bölgedeki diktatörlerinin sonunu görmeli

  • 25 Kasım 2017
  • 1.080 kez görüntülendi.
Kasımi: Arabistan’ın maceracı veliahdı bölgedeki diktatörlerinin sonunu görmeli

İran dışişleri bakanlığı sözcüsü Behram Kasımi, Arabistan veliahdının İranlı yetkililerle ilgili küstah açıklamalarına gösterdiği tepkide, ”Suudi rejiminin maceracı veliahtı, bölgedeki diktatörlerin sonunu görmelidir’ dedi.

Suudi veliahdı Muhammed Bin Selman, Amerikan medyasından New York Times’e verdiği demeçte, Arabistan’ın Ortadoğu’daki siyasetlerinden yenilgisiyle ilgili öfkesini gizlememiş ve bu doğrultuda İranlı yetkililer  aleyhinde küstahça açıklamalarda bulunmuştur.

Kasımi,  Arabistan’ın maceracı veliahtının son maceracılığının Lübnan’ın içişlerine müdahalesinde görüldüğünü  belirterek, veliahtın Arabistan’ın geleneksel müttefiklerini de buhrana sürüklediğini söyledi.

Kasımi, Suudi rejimi veliahtının acemice, küstah ve hesaplanmamış açıklamalarının dünyada ve uluslararası arenada bir değerinin olmadığını söyledi.

İran İslam Cumhuriyeti, bu zamana kadar yaptığı bir çok açıklamada, Suudi rejiminin bölgede özellikle son yıllarda yanlışlarla dolu, bedeli ağır ve hiç bir neticesi olmayan siyasetlerini eleştirmiş ve Suudi rejimini, mantıkla ve kendi çıkarlarını dikkate alan sorumlu bir şekilde düşünmeye davet etmiş, bölgenin gerçeklerini hiç bir taassup olmadan  ve inatçılığı bırakarak dikkate alması yönünde çağrıda bulunmuştur.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.