Kasımi: İsrail işgali karşısında direniş sürecek

  • 30 Mayıs 2017
  • 1.105 kez görüntülendi.
Kasımi: İsrail işgali karşısında direniş sürecek

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi, Siyonist rejim İsrail’in işgali karşısında direnişin sürmesine vurgu yaptı.

Dışişleri Sözcüsü Kasımi bugün yerel ve  yabancı gazetecilerin katılımıyla düzenlendiği basın toplantısında yaptığı açıklamada, İran İslam Cumhuriyeti’nin Siyonist rejim İsrail işgali karşısındaki tutumunun değişmez olduğunu vurguladı.

ABD Başkanı Donald Trump’ın Suudi Arabistan ziyareti sırasında İran aleyhindeki temelsiz suçlamaları hakkında ise Kasımi, Trump’ın şiddet ve terörizmin güvenli ve yayıldığı yer olan ola ülkeye yaptığı ziyaretin, terörle mücadele iddialarını çürüttüğünü belirtti.

Dışişleri Sözcüsü, Trump’ın açıklamasını yersiz, yanlış ve ilgisiz olarak niteledi, İran’ın terörizme destek vermekle suçlanmasının kabul edilemez olduğunu kaydetti.

Suriye gelişmeleri ve ateşkesin uygulanması hakkında ise Sözcü, İran, Rusya ve Türkiye arasında Astana görüşmeleri çerçevesinde 3’lü müzakerelerin devam ettiğini, Tahran’ın ateşkesi denetlemek için uzlaşma sağlanması halinde Suriye’ye asker göndermeye hazır olduğunu ifade etti.

Kasımi ayrıca İran İslam Cumhuriyeti’nin komşu ülkelerle dostane ilişkiler kurmaya çalıştığını belirtti.

İran Dışişleri Sözcüsü, Al-i Halife rejiminin ülkenin din adamı Şeyh İsa Kasım hakkındaki girişimlerini de kınayarak, Bahreyn yönetimini itidale ve vatandaşlarının inançlarına saygı göstermeye çağırdı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.