Kasımi: Ürdün kralının açıklamaları ölçüsüz ve küstahçadır

  • 09 Nisan 2017
  • 1.183 kez görüntülendi.
Kasımi: Ürdün kralının açıklamaları ölçüsüz ve küstahçadır

İran dışişleri bakanlığı sözcüsü Behram Kasımi, Ürdün kralının Amerikan basınından bir gazeteye verdiği demeçte İran’a yönelik suçlamalarına işaretle, ‘bu açıklamalar ölçüsüz ve küstahçadır’ dedi.

Kasımi, Cumartesi akşamı yaptığı açıklamada,Ürdün kralının terörizmi tarifte ciddi ve stratejik  hata içinde olduğunu belirterek onun kullanmış olduğu ifadelerin gerçekte onun bölgesel gelişmeler karşısındaki düşük seviyedeki bakışını gösterdiğini söyledi.

İran dışişleri bakanlığı sözcüsü, Ürdün kralının, IŞİD ve diğer  terör örgütlerine katılan Ürdünlü teröristler tarafından resmi yayınlanan istatistiklerden önce dikkat etmesi gerektiğini ve sonra İran hakkında  açıklama yapması gerektiğini  zira İran’ın terörizmle ve radikalizmle mücadelede en ön safta bulunduğunu ve bölgenin güvenliğinin  güçlenmesi için  büyük çaba gösterdiğini ve onun İran’ın bu çabalarını gözönünde bulundurması gerektiğini söyledi.

İran dışişleri bakanlığı sözcüsü, siyonist İsrail rejiminin yapay varlığının İslam dünyası ve bölgede ciddi sorunlara neden olduğunu belirterek, ”korsan İsrail rejiminin güvenliğinin desteklenmesinin tamamen bölgenin güvensizliği manasına geldiğini” belirterek, İran ve terörist grupların elebaşları arasında komik ve aslı astarı olmayan bir mukayesenin Ürdün kralı tarafından yapılmasının da, bir İslam ve Arap ülkesinin liderine  yakışmadığını ve esef verici  olduğunu ve bölgesinde yaşanan gelişmelere yönelik zayıf bakış açısını gösterdiğini söyledi.

Kasımi, bölgede birlik, sebat ve güvenliğe yardım için Ürdün kralının Ortadoğu coğrafyasını, tarihi ve mantıklı bir araştırma için biraz zaman ayırmasının daha iyi olacağını söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.