Ali Ekber Velayeti: Kahraman Kürtler Suriye’nin toprak bütünlüğüne bağlılar

  • 24 Haziran 2015
  • 803 kez görüntülendi.
Ali Ekber Velayeti: Kahraman Kürtler Suriye’nin toprak bütünlüğüne bağlılar

İmam Hamanei’nin Uluslararası İşlerden Sorumlu Yüksek Danışmanı ve İran eski dışişleri bakanı Ali Ekber Velayeti, Suriye İçişleri Bakanı General Muhammed Eşşiar ile yaptığı görüşmenin ardından, gazetecilere yaptığı açıklamada, Kürtler’in son gelişmelerle ilgili sahnede olduğunu ve sonunda da IŞİD’e karşı verdikleri savaştan zaferle ayrılacaklarını söyldi.

Velayeti bir gazetecinin ‘Suriye hükümeti Kürtlerle bir işbirliği anlaşması mı imzaladı?’ üzerine sorduğu soruya “IŞİD ile mücadele Kürtler’in ve Suriye merkezi hükümetinin ortak çıkarınadır. Çünkü IŞİD Kürtler’in yaşadığı Kobani şehrine saldırdığı zaman yapabildiği her türlü cinayeti uyguladı ve bu da ister Suriye, Irak veya Türkiye Kürtleri olsun, hepsinin IŞİD’e karşı mücadeleye katılmasını ve Kobani’nin IŞİD’in eline düşmemesini sağladı” diye yanıt verdi.

İran eski dışişleri bakanı Ali Ekber Velayeti, “Kürtler bugünlerde sahnedeler ve sonunda da zafer onlarla olacak, çünkü Kahraman Kürtler Suriye’nin toprak bütünlüğüne bağlılar” dedi.

Bu görüşme sonrası açıklama yapan Suriye İçişleri Bakanı Muhammed Eşşiar ise Velayeti ile düzenlediği görüşmenin çok olumlu geçtiğini belirterek, “İran ve Suriye arasındaki işbirliğinin en önemli ayağını terör ile mücadele konusu oluşturuyor ve iki taraf ise bu konuda ortak görüşe sahip” diye konuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.