Kemal Harrazi: İran bölgenin güvenli gözetleme kulesidir

  • 05 Şubat 2017
  • 1.079 kez görüntülendi.
Kemal Harrazi: İran bölgenin güvenli gözetleme kulesidir

İslami İran dışişleri stratejik şurası başkanı Kemal Harrazi, İran’ın Ortadoğu bölgesinin güvenli gözetleme kulesi olduğunu söyledi.

Harrazi, dün Tahran’da mukim Asya ve Afrika ülkeleri büyükelçileriyle  İslam inkılabının yıldönümü Şafakta 10 gün münasebetiyle  görüşmesinde yaptığı açıklamada, İran’daki büyükelçilerin  büyük bir imtiyaza sahip olduklarını  çünkü İran’ın Ortadoğu bölgesinin güvenli bir gözetleme kulesi olduğunu belirterek bölgeyi rasat edebileceklerini söyledi.

Harrazi, İran’ın etrafındaki ülkelerin kaos ve çatışma içinde bulunmalarına rağmen İran’ın güven ve sebat içinde olduğunu hatırlatarak bu güvenliğe de  İran milletinin  fedakarlığına ve çabalarına borçlu olduklarını belirterek İran ve Irak arasındaki 8 yıllık zorunlu  savaş döneminde İran’ın hamisinin olmadığını ama İran’ın kendi halkına dayanarak devrik Saddam diktatörünün  saldırılarına cevap verdiğini ve sonunda zafer elde ettiğini söyledi.

Harrazi, İran’ın, Irak ve Suriye hükümetlerinin terörizmle mücadele konusundaki yardım çağrılarına  kulak verdiğini ve İran’ın bu alandaki yardımlarının da, o ülkelerin halklarının  teröristlere karşı zafer elde etmesine vesile olduğunu söyledi.

Bu arada Filistin’in İran büyükelçisi Salah Zevavi bu görüşmede, İran İslam inkılabının zaferinin 38. yıldönümünü tebrik ederken, İran İslam inkılabının zaferinin  bölgenin  durumu ve uluslararası ilişkilerin  değişmesine vesile olduğunu söyledi.

Filistin büyükelçisi, İran’ın dış siyasetinin  ülkeler ve milletlerle dostluk esasına göre açık ve net olduğunu  söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.