Kudüs Halkından 12 Kişi Siyonist İsrail Askerlerinin Silahıyla Gözlerini Kaybetti

  • 14 Temmuz 2015
  • 773 kez görüntülendi.
Kudüs Halkından 12 Kişi Siyonist İsrail Askerlerinin Silahıyla Gözlerini Kaybetti

1948 yılında işgal edilmiş Filistin topraklarında faaliyet gösteren Vatandaşlık Hukuku Derneği, biri daha 6 yaşında olan 7’si çocuk 12 Kudüslünün işgal askerlerinin bir yıldan beri kullandığı ve “siyah sünger mermi” ismini verdiği mermi ile gözlerini kaybettiğini belirtti.

Vatandaşlık Hukuku Derneği konuyla ilgili olarak bugün (14 Temmuz Salı) basın açıklaması yaptı. Açıklamada “En son kurban Kudüs’ün Re’su Hamis Mahallesinden Filistinli vatandaş Nafiz Demiri (55) oldu. Nafiz Demiri evvelki gün işgal güçlerinin attığı yeni mermilerden biri sebebiyle gözünü kaybetti, burnu kırıldı ve yüzü yaralandı” ifadelerine yer verildi.

Konuyla ilgili yayınlanan görüntüde Demiri işgal güçlerinin sıktığı gazlardan ve attığı mermilerden korunmak için bir dükkâna girmeye çalışırken mermilerden bir tanesi kendisine isabet edip yaralıyor.

“Siyah Sünger” olarak adlandırılan mermi türünün plastik mermilerden daha tehlikeli olduğuna söyleyen uzmanlar, merminin bedende ağır hasarlara neden olduğuna dikkat çekiyorlar.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.