Kumdan Askerlerin Zaferi: Tebes Zaferinin Yıldönümü

  • 24 Nisan 2016
  • 1.036 kez görüntülendi.
Kumdan Askerlerin Zaferi: Tebes Zaferinin Yıldönümü

Bugün 24 Nisan 2016, ABD ordusunun İran’ın Tebes çölüne saldırısında aldığı yenilginin yıldönümü.

36 yıl önce böyle bir günde 24 Nisan 1980 tarihinde ABD ordusu İran topraklarına hava saldırısı düzenledi.

ABD hükümeti, İran İslam Cumhuriyeti nizamını devirmek için tüm taktiklerinde yenilgiye uğrayıp, ABD cususlarının tutuklanması ardından, hiç bir sonuç elde edemezken, İran’a saldırdı.

Amerikalı casusları kurtarmak için İran topraklarına saldıran Amerikalı güçler, aylarca özel eğitime tabi tutulmuştu. Amerikalı komandolar ilkin Amerika’nın Arizona çölünde ve daha sonra iklim bakımından İran’a benzerlik arz ettiği için Mısır’da defalarca kurtarma operasyonunun tatbikatını yaptı. Bu çalışmalar ve ellerindeki gelişmiş teçhizata güvenen Amerikalı komandolar, operasyon için düğmeye basmıştı. Bu arada İran içinde de inkılap karşıtı örgütler Kartal Pençesi operasyonunda işbirliği yapmak için hazırlanmıştı. Ancak ta baştan Amerikalı askerleri İran’ın Tebes çölüne indirmesi gereken uçak ve helikopterlerin arasında iki helikopter teknik arıza yaptı. Buna karşın operasyon sürdürüldü ve geriye kalan uçak ve helikopterlerle komandolar Tebes çölüne indirildi ve Tahran’a doğru yola çıkmak için hazırlıklara başlandı.

Fakat ne var ki Tebes çölünde, 14 asır önce Mekke’de yaşanan olay tekrarlandı ve yüce Allah’ın iradesi saldırganların planlarını suya düşürdü.

Tebes çölünde de bir helikopter teknik arıza yaptı ve operasyonun devamına katılamadı. Planlanan operasyon için en az 6 helikopter gerektiğinden Amerika dönem başkanı operasyonunun durdurulmasını ve uçakların ve helikopterlerin geri dönmesini emretti. Carter bu saldırının yenilgi ile sonuçlandığını düşünürken İran’dan gelen bir başka haber onu tam bir şoka sürükledi. Dönüş sırasında Tebes çölünde başlayan kum fırtınası sonucunda bir uçakla bir helikopter bir birine çarpmış, çarpışma sonucu büyük bir patlama yaşanmış ve alevler Tebes çölünde geceyi adeta gündüze çevirmişti. Bu olayda 8 komando da helak oldu ve geriye kalanlar büyük bir panik içinde Tebes çölünden kaçmak zorunda kaldı.

Böylece yüce Allah’ın iradesi bir kez daha asi, kibirli ve sultacı güçlere haddini bildirmiş ve onları onca gelişmiş teçhizatları ile birlikte hezimete uğratmıştı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.