Laricani: ABD’nin düşmanca tutumu cevapsız kalmayacak

  • 08 Ağustos 2018
  • 1.459 kez görüntülendi.
Laricani: ABD’nin düşmanca tutumu cevapsız kalmayacak

İran İslami Şura Meclisi başkanı Ali Laricani, Norveç’in Tahran büyükelçisi Lars Norrodom ile görüşmesinde, Amerika’nın İran İslam Cumhuriyetine karşı düşmanca tutumunun cevapsız kalmayacağını söyledi.

Laricani, sözkonusu görüşmede, Avrupa Birliği liderlerinin Amerika’nın nükleer anlaşmadan kanunsuz bir şekilde çıkmasının ardından İran’la yaptıkları görüşmelere işaretle, ‘Avrupa Birliği liderleri, İran’dan Amerika gibi tutum sergilememesini istediler ve İran’dan bu anlaşmanın devamı için fırsat verilmesini istediler’ dedi.

Laricani, Amerikan başkanı Trump’ın İran’a yönelik düşmanca siyasetlerine karşı İran İslam Cumhuriyetinin zamanı geldiğinde uygun cevap vereceğini söyledi.

İran meclis başkanı, İran ve Norveç arasında ilişkilere de temasla, iki ülke arasında ilişkilerin köklü bir geçmişe sahip olduğunu belirterek, nükleer anlaşmanın imzalanmasından sonra bazı Norveç firmalarının İran’da faaliyet yaptıklarını söyledi.

Norveç’in İran büyükelçisi ise sözkonusu görüşmede, iki ülke parlamentoları arasında ilişkileri iyi düzeyde nitelerken, ”İran ve Norveç arasında ticari ve iktisadi ilişkilerin gelişmesi için daha fazla çaba gösterilmesi gerekir’ dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.