Laricani: Amerika, İran’ın gücünden korkuyor

  • 13 Şubat 2017
  • 1.015 kez görüntülendi.
Laricani: Amerika, İran’ın gücünden korkuyor

İran İslami Şura Meclisi Başkanı, Amkerikalıların, nükleer anlaşma sonrası İran’ın bölgedeki kapasitesi ve imkanlarının artmasından korktuğunu bildirdi.

Dün akşam Kum kentinde katıldığı bir televizyon programında konuşan İslami Şura meclisi Başkanı Ali Laricani, İran ile karşılaşmadaki Amerikalıların asıl amacının sadece nükleer mesele olmadığını, Amerikalılarının düşmanlığının İran ile sınırlı kalmadığını ve diğer bir çok ülkeyi de kapsadığını bildirdi.

Trump’ın iktidara gelmesi ardından Amerika ile diğer ülkeler arasında baş gösteren sorunların Amerika’nın iç sorunlarından kaynaklandığını belirten Laricani, ABD başkanı Donald Trump’ın vize yasağı veya AB ile anlaşmazlıkları körüklemek suretiyle bu ülkenin iç sorunlarını çözmeye çalıştığını belirtti.

İran’ın son 38 yıl içinde muhtelif uluslararası davranışları tecrübe ettiğini ve her dönemde mevcut şartlara uygun kararlar almayı başardığını belirten Laricani, düşman’ın İran’a darbe indirmek için bazen kışkırtıcı davranışlarda bulunduğunu ama İran’ın nükleer meseleyi soğukkanlılıkla takib edeceğini söyledi.

ABD başkanı Beyaz Saray’da göreve geldiği günden beri İran’ı tehdit etmektedir ama İran devleti ve halkı özellikle İslam İnkılabının zafer yıl dönümü dolayısıyla 10 Şubatta ülke genelindeki gösteri ve yürüyüşleriyle Amerikan yönetiminin bu tehditlerine gereken cevabı verdiler

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.