Laricani: İran halkı ABD’ye taviz vermeyecek

  • 30 Aralık 2018
  • 1.262 kez görüntülendi.
Laricani: İran halkı ABD’ye taviz vermeyecek

İran İslami Şura Meclisi’nin açık oturumu bugün sabah saatlerinde Ali Laricani’nin başkanlığıyla başladı.

30 Aralık 2009 milli destanına işaret eden Laricani, bunun İran halkının gücünü gösterdiği için ülke tarihinde büyük yere sahip olduğunu belirterek, “Milletin gücü sorunları başarıyla çözdü ve durumu sakinleştirdi. İran halkının gücü ayrıca yabancı güçlerin çirkin planlarına ağır bir tokat vurdu.” dedi.

Laricani, İslami Devrim karşıtları ile teröristlerin her fırsatta devrimin çeşitli değerlerine saldırmak istediğini ifade ederek, “Onlarla birlikte ABD, güçlü ve gelişmiş İran’ı beğenmiyorlar. Bu yüzden ülkenin bağımsızlığı ile toprak bütünlüğünü zedelemeye çalışıyorlar.” değerlendirmesinde bulundu.

O dönemde yaşanan olaylarda yabancı devletlerin özellikle ABD’nin eli olduğuna işaret eden Laricani, şunları söyledi:

“ABD’nin müdahaleleri açıktı; o dönemdeki ABD’li yetkilileri ve bazı Avrupa ülkeleri bunun için mali yardım ayırdıklarını açıklamışlardı.”

Laricani, vehim ve hayal kuran ABD’nin günümüzde de İran karşıtı yaptırımlarla birlikte kara propaganda yürütmekte olduğunu dile getirdi.

Bunlara ilave olarak Ali Laricani, “ABD Başkanı Trump, İran’la ilgili hayallerini öne sürüyor, ancak İran halkı izzet ve bağımsızlığı için dimdik duracaktır.” diye konuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.