Laricani: İran kendi füze günücü takviye edecek

  • 03 Nisan 2016
  • 771 kez görüntülendi.
Laricani: İran kendi füze günücü takviye edecek
İran İslami Şura Meclisi Başkanı Ali Laricani, İran’ın kendi füze gücünü takviye edeceğini bildirdi.

İslami Şura meclisi haber ajansının bildirdiğine göre meclisin bugünkü oturumunda konuşan İran İslami Şura Meclisi Başkanı Ali Laricani, İran’ın üstün bir engelleyici güce sahip olduğunu bildirerek, İran’ın üstün savunma gücünün, teröristlerin sindirilmesi, bölgenin güvenlik ve istikrarında temel bir faktör olduğunu bildirdi.

Bazı batılı devletlerin İran’ın füze gücünü bahane ederek İran’a baskılarını sürdürmek istemelerine değinen Laricani, füze meselesinin İran’ın uzun vadeli bir müdafaa siyaseti olduğunu ve bunun için de İran İslam Cumhuriyetinin kendi savunma ve füze gücünün artırılmasında ısrar ettiğini söyledi.

Son terör olaylarının batılı ve Arap yönetimlerinden bazılarının izlediği yanlış siyasetlerin bir ürünü olduğunu hatırlatan İran İslami Şura Meclisi Başkanı Ali Laricani, batılıların ve geri yönetimlerin yıllardır bu terör örgütlerinin birer araç olarak kullandıklarını, güçlendirdiklerini belirtti.

Laricani Azerbaycan ve Ermenistan arasında vuku bulan son çatışmalara da temasla bu ülke meclisleri ve hükümetlerinden sorunu müzakereler yoluyla çözümlemelerini istediler

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.