Laricani: İslam devletleri ABD’nin komploları karşısında uyanık olmalı

  • 18 Ocak 2018
  • 1.007 kez görüntülendi.
Laricani: İslam devletleri ABD’nin komploları karşısında uyanık olmalı

İran İslami Şura meclisi Başkanı Ali Laricani, İslam devletlerinden ABD’nin komploları karşısında uyanık olmalarını istedi.

Dün İİT ülkeleri meclis başkanları konferansı sonrası katıldığı basın toplantısında konuşan İran İslami Şura meclisi Başkanı Ali Laricani, Suriye’nin kuzeyinde Amerikalılar tarafından oluşturulan askeri üslere temasla,İslam ülkeleri ve özellikle de Suriye devletinin Amerika’nın bu bölgedeki komploları karşısında çok uyanık olmaları gerektiğini bildirdi.

Amerika’nın bölgedeki serüvenci hareketlerine değinen Laricani, İran, Türkiye ve Rusya’nın IŞİD terörizmine karşı ortak tavır takınmaya başladığı ve bölgede terörizme çok ağır darbenin indirildiği günden beri Amerikalılar bu hareketten geri kalmamak için bölgedeki varlıklarını artırdıklarını belirtti.

Amerika’nın gerçekte terörisleri desteklemek amacıyla Suriye’de bulunduğunu ve şimdiye kadar bu amaçla teröristlere çok miktarda silah ve teçhizat yükü teslim ettiğini belirten İran İslami Şura meclisi Başkanı Ali Laricani, İslam ülkelerinin bugün IŞİD terörizmine karşı tam galebe çalmak amacıyla siyasi ve diplomatik işbirliğinin yanında kendi aralarında enformasyon işbirliğinde bulunmaları gerektiğini söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.