Laricani: Resmi şahsiyetlere suikast, devlet terörizmidir

  • 05 Ocak 2020
  • 475 kez görüntülendi.
Laricani: Resmi şahsiyetlere suikast, devlet terörizmidir

İran İslami Şura Meclisi Başkanı Ali Laricani, general Süleymani ve Ebu Mehdi el’Mühendis’in Amerikan rejimi tarafından suikasla şehit edilmesini kınayarak; ‘resmi şahsiyetlere suikast, devlet terörizmidir’ dedi.

Kudüs Ordusu Komutanı General Kasım Süleymani’nin ABD terör ordusunun saldırısında şehadeti üzerine bir açıklama yapan Laricani, Amerikalı yetkililerin bu cinayetle stratejik bir hata işlediklerini ve devlet terörü estirdiklerini de bizzat üstlendiklerini, oysa bundan önce dünya genelinde işledikleri bu tür cinayetleri üstlenmekten kaçındıklarını ki bu da bu cinayeti tedbirsizce yaptıklarını ortaya koyduğunu belirtti.

Laricani ayrıca, Amerikalı yetkililerin işledikleri bu cinayetleri ile bölgede sebep oldukları güvensizlik ve gerginlik şartlarından kendilerinin zararlı çıkacağını bilmeleri gerektiğini vurguladı.

Laricani dün Tahran’da Katar dışişleri bakanı ile görüşmesinde, İran’ın general Süleymani’nin yerini dolduracak çok sayıda generallerinin olduğunu ve onun yolunun süreceklerini söyledi.

Bu arada Katar dışişleri bakanı her şartta İran’ın yanında olduklarını belirterek, ‘bölge sorunları en kısa zamanda çözülmelidir’ dedi.

Katar dışişleri bakanı, açıklamasının devamında, ‘Katar’ın İran ve diğer komşu ülkeler arasında yapıcı ilişkilerin, bölgenin durumunun daha iyiye gitmesine vesile oluyor’ dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.