Laricani: Suriye, Siyonist rejimle mücadelenin ön cephesidir

  • 22 Şubat 2017
  • 1.033 kez görüntülendi.
Laricani: Suriye, Siyonist rejimle mücadelenin ön cephesidir

6. Uluslar arası Filistin’e Destek Konferansı için Tahran’da bulunan Suriye Meclis Başkanı Bayan Hediye Abbas ile görüşen Laricani, ‘’Suriye’de savaş ve terörizm oluşmanın sebeplerinden biri bu ülkenin çeşitli konulardaki tutumudur. Suriye her zaman Siyonist rejimle mücadele ve Filistin ülküsüne destekte ön cephede yer almıştır’’ dedi.

Laricani Suriye Devleti ve Milletinin terörizmle mücadelede elde ettikleri başarıları direniş ve mücadelelerindeki sebatın sonucu olduğunu belirtti ve bu başarıları tebrik etti.

Bayan Abbs’da Suriye’ye saldırıların esas sebebinin bu ülkenin Filistin ülküsüne verdiği destek olduğunu belirterek, Filistin halkının haklarıunın verilmediği zamana kadar Suriye’nin tutumunda bir değişiklik olmayacağını söyledi.

Suriye halkı ve ordusunun teröristlerle mücadeledeki zaferlerinin askeri sürecin siyasi sürece dönmesine sebep olduğunu ifade eden Abbas, bunun değerinin askeri zaferlerden az olmadığının altını çizdi.

Abbas, iki ülke ilişkilerinin gelişmesi için Meclisler arası ilişkilerin gelişmesini istedi.

‘’Hep Beraber Filistin’e destek’’ sloganı ile düzenlenen konferansa 89 yabancı heyet ve 700 yabancı misafirin iştirak etmekte.

Bu seneki konferansa Parlamentolar, Gençler, STK’lar ve Direniş guruplarından oluşan 4 komiteden oluşmakta ve bağımsız bir komite de sonuç bildirgesini hazırlayacaktır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.