Laricani: “Yemen krizinden en çok yararlanan taraf Siyonist Rejimdir”

  • 24 Nisan 2015
  • 725 kez görüntülendi.
Laricani: “Yemen krizinden en çok yararlanan taraf Siyonist Rejimdir”

İran Haber Ajansı’nın haberine göre, Şahrud Şehrinin 1000 Şehidi adlı sempozyumda konuşan İran İslami Şura Meclisi Başkanı Ali Laricani, Yemen’in çok eski ve zengin uygarlığa sahip olduğunu hatırlatark, “Yemenliler büyük ve zengin uygarlığa sahipler ve İslam’ın ilk döneminden beri önemli tarihe imza atmışlar. Yemenliler içerisinde ister Sünni, ister Zeydi olsun hepsi beraberce kendi ülkelerinin kaderini kendileri belirlemek istiyor” diye konuştu.

Ali Laricani, ‘Neden Suudi Arabistan Yemen halkının başına bomba yağdırmak ve binlerce kadın, erkek ve çocuğu şehit etmek konusunda kendini haklı görüyor?’ sorusunu yönelterek, “Suudi Arabisan, Yemen’e saldırmasını Yemen’in sahip olduğu Skut Füzeleri ve Suudi Arabistan’ın güvenliğinin tehlikeye girmesi ve diğer taraftan ise İslami İran’ın Yemen halkına verdiği destek gibi konularla ikaz etmeye çalışıyor” dedi.

İslami Şura Meclisi Başkanı ayrıca İran’ın her daim İslam ülkelerinin mazlum halklarını savunduğunu söyledi ve “İran Mısır devrimi ve Filistin halkını savunduğu ve kolladığı gibi, Yemen halkını da savunacak ama bu ise bu ülkeye silah göndermek anlamına gelmiyor” dedi.

Laricani sözlerinin devamında ise Yemen krizinden en çok yararlanan tarafın ise Siyonist İsrail olduğunu ekledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.