Mahmut Abbas Yönetimi Sara Hastası Tutuklu Salih Davud’u Serbest Bırakmıyor

  • 12 Şubat 2018
  • 924 kez görüntülendi.
Mahmut Abbas Yönetimi Sara Hastası Tutuklu Salih Davud’u Serbest Bırakmıyor

Salih Davud… Eski esir ve sara hastası. 2009 yılında Filistin Yönetimi güvenlik birimlerince gözaltına alındığı sırada maruz kaldığı işkenceler nedeniyle sinir hastalığı ve psikolojik rahatsızlığı var.

Filistinli eski esir, serbest bırakılması yönünde yargı kararı bulunmasına rağmen halen Kalkiliya’da Filistin Yönetimi’ne ait bir cezaevinde tutuluyor.

Salih Davud’un eşi Ümmü Ubeyde, Bidayet Mahkemesi’nin aileleri topluca kefalet parası ödemeye mecbur ettikten sonra yedi tutukluyla birlikte serbest bırakılmasına karar verdiği Filistinli eski esirin derhal serbest bırakılması gerektiğini söyledi.

Ümmü Ubeyde, “Serbest bırakılmaları için herkese çağrıda bulunduk. Fakat Filistin Yönetimi onları işgal güçlerinden koruduğunu öne sürerek serbest bırakılmalarını reddetti” dedi.

Filistin Yönetimi’nin söz konusu tutukluların ailelerinden gözaltı sürelerini altı ay uzatarak işgal güçleriyle gözaltına alınmayacaklarına dair anlaşma yapmak ve sorumlulukları ailelere ait olmak üzere serbest bırakmak arasında seçim yapmalarını istediği kaydedildi.

Ailelerin bu tür vaatlere güvenmediği, daha önce bu şekilde söz verilerek gözaltı süreleri uzatılan tutukluların cezaevinden çıktıktan kısa süre sonra işgal güçlerince gözaltına alındıkları bildirildi.

Ümmü Ubeyde, kocasının Ramallah’taki Beytunya Cezaevi’nde tutulduğu dokuz ay boyunca çeşitli işkencelere maruz kaldığını ve bir süre görme kaybı yaşadığını söyledi.

Salih Davud’u serbest bırakıldıktan sonra doktora götürdüklerini belirten Ümmü Ubeyde, doktorların Filistinli eski esirin bir daha gözaltına alınmaması gerektiğini söylediklerini ifade etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.