Mahmut Abbas’a Bağlı Güçler Batı Yaka’da İki Genci Gözaltına Aldı

  • 04 Eylül 2019
  • 571 kez görüntülendi.
Mahmut Abbas’a Bağlı Güçler Batı Yaka’da İki Genci Gözaltına Aldı

Mahmud Abbas başkanlığındaki Filistin Yönetimi’ne bağlı güvenlik birimlerinin Batı Yaka’da biri eski esir ve diğeri şehit oğlu iki kişiyi siyasi görüşleri sebebiyle gözaltına aldığı bildirildi.

Koruyucu Güvenlik birimi Beytlahim’de Muhammed Avvad El-Malihi isimli genci dün sabah ifade vermeye gittiği sırada gözaltına aldı.

Genel İstihbarat biriminin de El-Halil’de eski esir ve eski siyasi tutuklu, Kudüs Üniversitesi öğrencisi Mü’min Raid Misk’i gözaltına aldığı, şehit Raid Misk’in oğlu olan Filistinli öğrencinin Eriha Cezaevi’ne götürüldüğü belirtildi.

Genel İstihbarat birimi tarafından gözaltına alınan Mü’min Raid Misk’in Salı günü Koruyucu Güvenlik birimince serbest bırakıldığı ifade edildi.
Filistin Yönetimi güvenlik birimlerinin çok sayıda kişiyi hukuka aykırı bir şekilde keyfi olarak gözaltında tuttuğu ve tutuklulardan bazılarının açlık grevinde olduğu kaydedildi.

Bu arada, siyasi tutuklu Mü’min Nezzal’ın mahkemeye sevk edilmeden Koruyucu Güvenlik birimince gözaltında tutulmasını protesto için 10 gün önce başladığı açlık grevini sürdürdüğü öğrenildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.