Mali’de hükümet ile Tuareg grubu arasında esir takası

  • 06 Ekim 2015
  • 579 kez görüntülendi.
Mali’de hükümet ile Tuareg grubu arasında esir takası

Mali’de geçtiğimiz aylarda meydana gelen hükümet ve Tuareg grubu arasındaki çatışmalarda alınan esirler geçen hafta BM’nin girişimleriyle takas edildi.

Mali hükümeti ile isyancı Tuaregler arasında esir değişimi yapıldı. Gelişme BM kaynaklarınca ülkenin barış sürecine dair bir umut olarak açıklandı.

Mali’deki Minusma BM barış gücü misyonundan bir yetkili,”Hükümet 31 isyancı tutukluyu serbest bırakırken Bağımsız Azavad Ordusu elinde bulundurduğu 16 Mali askerini serbest bıraktı.” açıklamasında bulundu. Resmi tutsak takasının perşembe günü gerçekleştirildiğini açıkladı. ancak mahkumların kimlikleri hakkında bilgi verilmedi.

Savunma Bakanlığı yapılan takası doğruladı.Hükümet ile barış anlaşmalarına rağmen bu yıl Ağustos ve Eylül aylarında Tuaregler ile hükümet arasında şiddetli çatışmalar meydana geldi.

Göçebe bir topluluk olan ve yaklaşık 1,5 milyon nüfusa sahip Tuaregler Sahra Çölü’nde yaşıyor. Tuaregler, Mali’nin Fransa’dan bağımsızlığını ilan ettiği 1960 yılından bu yana birkaç kez hükümete karşı ayaklanmıştı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.