Mavi Marmara Katliamından Sorumlu İsrail Komutanlarına GIYABİ YARGILAMA(!)

  • 10 Aralık 2014
  • 790 kez görüntülendi.
Mavi Marmara Katliamından Sorumlu İsrail Komutanlarına GIYABİ YARGILAMA(!)

İstanbul Ağır Ceza Mahkemesinde Mavi Marmara gemisine saldırı ile ilgili 4 Siyonist komutanın gıyabi olarak yargılandığı davanın 7. duruşması düzenlendi.

Bu arada alınan bilgilere göre, İstanbul 7. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen Mavi Marmara davasında 26 Mayıs 2014’te İsrailli generaller dönemin İsrail Genelkurmay Başkanı Rau Aluf Gabiel Ashknazi, Deniz Kuvvetleri Komutanı Eliezer Alfred Marom, İstihbarat Başkanı Amos Yadlin ve Hava Kuvvetleri Komutanı Avishay Levi hakkında yakalama kararı çıktı. Ayrıca mahkeme sanıklar hakkında kırmızı bülten çıkarılması için Adalet Bakanlığı’na başvurdu. Usul gereği belgelerin Adalet Bakanlığı’nın Dışişleri’ne oradan da İnterpol’e gönderilmesi gerekiyor. Ancak aradan 6 ay geçmesine rağmen mahkemenin talebi İnterpol’e bildirilmedi.

İstanbul savcılığı, Mavi Marmara saldırısında, kasten adam öldürmek, adam kaçırmak ve yolcularını yasa dışı tutuklamak suçundan 4 İsrailli komutan hakkında müebbet hapis cezası istiyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.