Mecid Ensari: Castro Latin Amerika halkı için devrimci bir düşünürdü

  • 01 Aralık 2016
  • 1.033 kez görüntülendi.
Mecid Ensari: Castro Latin Amerika halkı için devrimci bir düşünürdü

İslami İran cumhurbaşkanı hukuk işleri yardımcısı Küba’nın Havana kentinde Fidel Castro için düzenlenen anma merasiminde, Castro’nun Küba’nın milli bağımsızlığı için mücadele etmiş, bütün Latin Amerika ve zulüm altındaki halklar için inkılabçı ve özgürlükçü düşünür olduğunu söyledi.

İRNA’nın haberine göre, Mecid Ensari, İran cumhurbaşkanının özel temsilcisi olarak ve merasimde asıl konuşmacı olarak gittiği Havana’da Castro’yu anma merasiminde yaptığı konuşmada, onun asrımızın en tanınmış ve seçkin inkılabçı bir şahsiyeti olduğunu belirtirken, İran devleti ve milleti adına Küba halkı ve devletiyle taziyelerini bildirdi.

Fidel Castro’yu anma merasimi Küba vaktiyle salı akşamı bu ülke ile çeşitli ülkelerin temsilcilerinin katılımıyla Havana’da düzenlendi.

Sözkonusu anma merasiminde yüzbinlerce Castro ve devrim taraftarı da Havana kenti devrim meydanını doldurdu ve İran cumhurbaşkanı yardımcısı Mecid Ensari İran ve Küba halkları arasında dostluk bağının olduğunu belirterek; İran’ın devrimci halkının coğrafi olarak uzak da olsa, İslam inkılabının ta başından beri Fidel Castro’nun emperyalizm karşıtı ülküleri ve mesajlarının bilincinde olduğunu söyledi.

Küba devriminin lideri Fidel Castro 90 yaşında geçen cumartesi günü hayatını kaybetti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.