Mısır Makamları ‘Kilise Saldırganını’ Serbest Bırakmış

  • 11 Nisan 2017
  • 1.007 kez görüntülendi.
Mısır Makamları ‘Kilise Saldırganını’ Serbest Bırakmış

Mısır’daki kilise saldırganlarından birinin terör örgütü DEAŞ’a mensup olduğu gerekçesiyle Kuveyt’te gözaltına alındığı ancak teslim edildiği Mısır makamlarınca serbest bırakıldığı iddia edildi.

Kuveyt’te yayımlanan El-Kabes gazetesinin emniyet kaynaklarına dayandırdığı habere göre, İskenderiye’deki St. Mark Kıpti Ortodoks Kilisesi yakınlarında intihar saldırısı gerçekleştiren Ebu İshak el-Mısri, Ekim 2016’da bir şirkette muhasebeci olarak çalışmak üzere Kuveyt’e geldi.

Haberde, “Kuveyt istihbaratı, Mısır istihbarat makamlarından gelen bilgi üzerine Ebu İshak el-Mısri’yi gözaltına aldı. Çok yönlü yapılan soruşturma neticesinde Mısri’nin DEAŞ ile bağlantısı olduğu tespit edildi. Bunun üzerine kendisi, yakın akrabaları ve ilişkili olduğu kişiler Mısır emniyetine teslim edilmek üzere sınır dışı edildi.” ifadelerine yer verildi.

Haberde ayrıca, Kuveyt emniyet makamlarının, “söz konusu kişinin terör örgütü DEAŞ ve liderleriyle ilişkisi olduğu tespit edildikten sonra Mısır makamlarınca serbest bırakılmasını garipsediği” kaydedildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.