Mısır Rejimi Gazze Sınırındaki Tampon Bölgeyi 1.5 Kilometreye Çıkarıyor

  • 07 Ekim 2017
  • 1.120 kez görüntülendi.
Mısır Rejimi Gazze Sınırındaki Tampon Bölgeyi 1.5 Kilometreye Çıkarıyor

Mısır, Gazze halkını izole etmek, hayat damarları durumundaki tünelleri yok edip bir daha yapılmasını engellemek için Gazze sınırına daha önce kurduğu tampon bölgenin mesafesini 1 kilometreden 1.5 kilometreye yükselttiğini duyurdu.

Kuzey Sina Valisi General Abdulfettah Herhur, Ekim Savaşı etkinlikleri kapsamında yapılan törendeki konuşmasında, “Sınırda inşa ettiğimiz 1 kilometrelik alandan sonra şimdi 500 metre içinde yer alan bina ve iş yerleri de tahliye edilecek. Bu şekilde tampon bölgenin mesafesi 1 kilometreden 1.5 kilometreye çıkarılacak. Şimdiye kadar 4 ev tahliye edilirken, yaklaşık 244 kilometre karelik alan da düzleştirildi” dedi.

Daha önceki plan iki aşamalı yapıldı. Önce 500 metrelik alan temizlendi, ardından bu mesafe 1 kilometreye çıkarıldı. Bölgeden tahliye edilen ev sakinlerine tazminatlar ödendi.

Silahlı kişilerin sızmasını ve kaçaklığı önlemek bahanesiyle Mısır 2014 yılından beri sınırda hummalı bir çalışma başlattı. Sınırda tampon bölge inşa etmeye çalışan Mısır, tünelleri bir bir yıktı. Bulamadıklarını yıkmak ve yenilerinin kazılmasını önlemek için de sınır boyu kanal açıp denizden su pompaladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.