Mısır’da Düzenlenen Terörist Saldırıya Tepki Yağdı

  • 25 Kasım 2017
  • 1.089 kez görüntülendi.
Mısır’da Düzenlenen Terörist Saldırıya Tepki Yağdı

Yemen Ensarullah Hareketi Sözcüsü Muhammet Abdusselam, Mısır’ın el-Ariş bölgesinde Cuma namazı merasimine yönelik düzenlenen bombalı ve silahlı terör saldırısını kınadı.

Dün Mısırın Sina Yarımadası’ndaki Ariş’te cuma namazı sırasında bir camide önce intihar saldırısı düzenlendi, ardından silahla içeridekiler tarandı. Can kaybı dakikalar içinde arka arkaya arttı, resmi haber ajansı son olarak 235 insanın öldüğünü duyurdu. Hastanelere taşınan 125 yaralı var, ölü sayısının bir kez daha artmasından ciddi şekilde endişe ediliyor.

Tesnim haber ajansının bildirdiğine göre Mısır’da yaşanan bu feci terör eylemi kurbanları ve aileleri ile dert ortaklığında bulunan ve taziyelerini bildiren Yemen Ensarullah Hareketi Sözcüsü Muhammet Abdusselam, bu gibi insanlık dışı cani saldırılara karşı koymak için uluslararası  girişimlerin artırılması gerektiğini bildirdi.

Suriye Dışişleri ve Gurbetçiler Bakanlığı da Suriye’nin; Mısır’ın Sina Bölgesinde teröristlerin bir mescitte gerçekleştirdikleri korkak eylem ve dehşet verici katliamı keskin ifadelerle kınadığını bildirdi.

Yetkili bir kaynak onlarca masum sivil insanın şehit, yüzlercesinin de yaralı düştükleri bu vahşetin teröre karşı mücadelede işbirliği gereğini bir kez daha ortaya serdiğine dikkat çekerken, milletin varlığını ve geleceğini tehdit eden teröre karşı omuz omuza verme çağrısında bulundu.

Yetkili kaynak Mısır halkı ve hükümetinin yanı sıra kurbanların ailelerine taziyelerini ifade ederken, yaralılara da acil şifalar temennilerinde bulundu.

Katar dışişleri bakanlığı da yazılı bir açıklama yaparak camiler ve dini merkezleri yönelik terör eylemlerin kesinlikle kabul edilemeyeceğini bildirerek Mısır’daki kanlı terör olayını kınadı.

Katar emiri Şeyh Temim bin Hamed Alı Sani de Mısır Cumhurbaşkanı Sisi’ye bir mesaj göndererek el-Ariş camiine saldırı dolayısıyla taziyelerini bildirdi.

Bahreyn el-Vefakı İslami hareketi de yazılı bir açıklama yaparak Mısır’da camiye yönelik düzenlenen terör saldırısında yüzlerce kişinin ölmesi ve yaralanması dolayısıyla taziyelerini bildirerek, bu kör eylemin İslam’a karşı olan düşmanlıktan kaynaklandığını ve arkasında tekfirilere akıtılan paralar, siyasi destek ve verilen eğitimler yattığını bildirdi.

Filistin İslamî Direniş Hareketi (Hamas) da, Mısır’ın Sina Yarımadasındaki Bi’r El-Abd bölgesindeki Ravda Camii’nde cemaate yönelik katliamı sert ifadelerle kınadı.

Hamas hareketi yayınladığı bildiride, camilerin, namaz kılanların ve ibadet mekanlarının hedef alınmasının bütün semavi dinlerle insani değerleri hiçe sayma anlamına geldiğini ve yeryüzünün her tarafında olan Müslümanların duygularının ve ümmetin akidesinin hedef alındığını belirtti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.