Mısır’da kaçırılan Filistinliler için Gazze’de gösteri düzenlendi

  • 04 Eylül 2015
  • 738 kez görüntülendi.
Mısır’da kaçırılan Filistinliler için Gazze’de gösteri düzenlendi

İki hafta önce dört Filistinli gencin Rafah sınır kapısından çıktıktan kısa bir süre sonra silahlı kişiler tarafından kaçırılmasını protesto etmek için bugün (4 Eylül Cuma) Gazze’de gösteri düzenlendi.

İslami Direniş Hareketi (Hamas)’ın çağrısı üzerine düzenlenen gösteriye Cuma namazından çıkan halk katılırken, toplanan mahşeri kalabalık Gazze’nin batısında kapalı olan Mısır konsolosluğuna yürüdü.

Kalabalığın ön safında yürüyüşe katılan Hamas liderleriyle, tutuklu yakınları ve bölgenin ileri gelen şahsiyetleri Mısır rejiminden kaçırılan gençleri bulmasını istediler.

19 Ağustos günü Rafah sınır kapısından Mısır’a geçen Gazzelileri taşıyan otobüsler kapıdan daha 300 metre uzaklaşmamışlardı ki silahlı kişiler yollarını kesip dört kişiyi kaçırdılar. Kaçırma eylemini gerçekleştiren silahlı kişilerin kimlikleriyle ilgili henüz bir bilgiye ulaşılamazken, Hamas olay Mısır tarafında ve askerlerin gözetimin noktasında meydana geldiği için olayda Mısır askerlerinin ihmali bulunduğunu ve bundan Mısır rejiminin sorumlu olduğunu ifade ediyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.