Moskova: İran, Rusya ve Suriye terörizmle mücadelede koordine konusunda anlaşmaya vardı

  • 15 Nisan 2017
  • 1.152 kez görüntülendi.
Moskova: İran, Rusya ve Suriye terörizmle mücadelede koordine konusunda anlaşmaya vardı

Rusya dışişleri bakanlığı, dün yayınladığı bildiriyle, dün gece İran, Rusya ve Suriye dışişleri bakanlarının oturumunda Suriye’de terörizmle mücadelede koordine için anlaşmaya vardıkları açıklandı.

İRNA ajansına göre, bildiride, üç ülke dışişleri bakanlarının Suriye’nin Han Şeyhun bölgesindeki kimyasal saldırıyla ilgili olarak dakik ve ayrıntılı bir araştırmanın yapılmasını istediklerine yer verilirken, İran, Rusya ve Suriye’nin, Amerika’nın 7 nisan tarihinde uluslararası kanunları açık bir şekilde çiğneyerek ve de BM Güvenlik Konseyi’nin izni olmaksızın Suriye’nin hava üssüne düzenlediği saldırıyı kınadıkları bildirilmiştir.

Bildiride, üç ülke dışişleri bakanları,  ayrıca Suriye’de barış ve huzurun sağlanmasına yardım için  girişimlerde bulunulması ve dış güçler tarafından Suriye devletinin, Libya ve Irak’ta yaşanan senaryoların benzerinin gerçekleşmesinin önlenmesi gereğine vurgu yaptılar.

İran, Rusya ve Suriye dışişleri bakanları dün  ortak oturumda, ikili, bölgesel gelişmeler ve terörizmle mücadele gibi konuları ele aldılar.

Uzmanların geneli, Suriye  devletine yönelik kimyasal saldırısı suçlamasının temelinde, Suriye ordusunun teröristlere karşı son zaferlerinin ve başarılarının üstünü örtmenin ve kamuoyunun dikkatini saptırmanın  bulunduğu görüşündeler.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.