Mossad Filistin Kamplarına Uyuşturucu Sokmaya Çalışıyor

  • 22 Nisan 2020
  • 539 kez görüntülendi.
Mossad Filistin Kamplarına Uyuşturucu Sokmaya Çalışıyor
Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas)’ın Lübnan’daki temsilcisi Ahmed Abdülhadi, Filistin karşıtı düşmanlarrı Lübnan’daki Filistin kamplarına uyuşturucu maddeleri sokmaya çalıştığını belirtti.
Lübnan’ın başkenti Beyrut’taki Burc el-Beracine Mülteci Kampı’nda faaliyet gösteren sivil toplu kuruluşları, Filistinli grupların yöneticileri ve kamp sakinlerine İslami eğitim veren âlimlerle bir araya gelen Hamas temsilcisi Abdülhadi, “Geçenlerde kampta uyuşturucu tacirlerinin tutuklanması bütün Filistinlileri sevindirdi. Bizim açımızdan vazgeçilemeyecek bir operasyon olmakla birlikte kesinlikle devam etmesi gerektiği kanaatindeyiz.” ifadelerini kullandı.
Abdülhadi, işgalci İsrail’in Dış İstihbarat ve Özel Operasyonlar Servisi (Mossad)’ı, Filistinli mültecilerin zor şartlarda hayatlarını sürdürdükleri kamplara uyuşturucu maddeleri sokmakla suçladı.
İsrail’in kamplara uyuşturucu sokmaya çalıştığı iddiasının asılsız ve mesnetsiz bir suçlama olmadığına dikkat çeken Abdülhadi, Kamplara sokulan uyuşturucu miktarına, düşük fiyatlardan satılmasına ve Mossad’ın bu konudaki karanlık tarihine bakıldığında; işgalci İsrail’in kampları uyuşturucuya boğmak istediği konusunda en ufak bir şüphe ve tereddüt kalmadığı açıklamasında bulundu.
Hamas’ın Lübnan’daki temsilcisi Ahmed Abdülhadi, işgalci İsrail’in, Filistinliler arasında uyuşturucu zehrini yaymasının sebebinin Filistinlilerin dikkatini dağıtmak ve işgale karşı gösterdiklerini direnç ruhunu zedelemek olduğunu söyledi.
Diğer taraftan Gazze Polis Sözcüsü Eymen el-Batnici daha önce yaptığı bir açıklmasında, İsrail’i Gazze’ye çok miktarda uyuşturucu madde sokmakla suçlayarak, yakalanan zehir tacirlerinin sorgularından İsrail’in Gazze’ye uyuşturucu sokan birinci el olduğunun anlaşıldığını aktarmıştı.
Batnici, çok miktarda uyuşturucu maddenin Gazze’ye bedelleri ödenmeden girdiğini ve bunun son derece garip bir durum olduğunu vurgulamıştı.
Lübnan tarihinin en büyük uyuşturucu operasyonu
Lübnan İç Güvenlik Güçleri, ülke tarihinin en büyük uyuşturucu operasyonunu gerçekleştirdiklerini, bu kapsamda yaklaşık 25 ton esrar ele geçirildiğini duyurmuştu.
Güvenlik biriminin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “Lübnan tarihinin en büyük uyuşturucu kaçakçılığı operasyonu gerçekleştirildi.” ifadeleri kullanılmıştı.
Operasyonun ve ele geçirilen uyuşturucunun da görüntülerine yer verilen açıklamada, narkotik birimlerinin uyuşturucu şebekelerine yönelik takibi sonucu bir Afrika ülkesine büyük miktarda esrar sevkiyatı yapılacağı bilgisine ulaşıldığı aktarılmıştı.
Açıklamada, bunun üzerine 16 Mart’ta Beyrut Limanı’na giden 8 tırın durdurularak arandığı, bir haftadan fazla süren arama çalışmalarının sonucunda binlerce naylon torbaya doldurulmuş 25 tona yakın esrarın ele geçirildiği kaydedilmişti.
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.