Muallim: Türk yetkililerden dürüstlük görmedik

  • 02 Ekim 2015
  • 924 kez görüntülendi.
Muallim: Türk yetkililerden dürüstlük görmedik

BM Genel Kurulu’nun 70. dönem çalışmalarına katılmak üzere New York’ta bulunan Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim, ABD Başkanı Barack Obama ve diğer yetkililerin Suriye’de ülkenin ve yönetimin geleceğini belirleme kararına sahip olmadığını söyledi. Muallim, bu hakka sahip yegane tarafın Suriye halkı olduğunu idrak etmeleri gerektiğini vurguladı.

Muallim, gazetecilere yaptığı açıklamada, “Bu sözlerimi Cenevre-2 Konferansı sırasında ABD Dışişleri Bakanı John Kerry’ye söyledim. Yine tekrarlıyorum. Ne Obama ne de bir başkası, Suriye halkının seçeneğini belirleme gücüne sahip değildir” ifadesini kullandı.

‘TÜRK YETKİLİLERDEN ÇOK AÇIKLAMA DUYDUK’

Muallim, Türkiye Başbakanı Ahmet Davutoğlu’nun ‘Türkiye sınırlarının artık teröre kapalı olduğu’ yönündeki açıklamalarına dair değerlendirmesi sorulduğunda şu yanıtı verdi: “Davutoğlu’nun bu defa dürüst olmasını temenni ediyoruz. Öyle ki Türk yetkililerden birçok açıklama duyduk. Fakat pratikte dürüst bir şey görmedik. Davutoğlu ve Türk yetkililer şayet gerçekten dürüstseler, gerçekten terörle mücadele etmek ve Türkiye halkını terörden korumak istiyorlarsa Suriye ile koordinasyonda olmalılar.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.