Muhbir Dezfuli: İran’ın ilmi ilerlemeleri bütün İslam dünyasına aitttir

  • 15 Ağustos 2017
  • 1.021 kez görüntülendi.
Muhbir Dezfuli: İran’ın ilmi ilerlemeleri bütün İslam dünyasına aitttir

İran kültür inkılabı yüksek şurası sekreteri Muhammed Rıza Muhbir Dezfuli, dün yaptığı açıklamada, ilmi işbirliklerin ülkeler arasında ilişkilerin güçlenmesine vesile olduğunu belirterek, ”İran’ın ilmi ilerlemeleri bütün İslam dünyasına aittir’ dedi.

İRİB muhabirinin bildirdiğine göre, Muhbir Dezfuli, dün Tahran’da Lübnan Milli üniversitesinden bir ilmi heyet üyesiyle görüşmesinde, Lübnan ve İslam ülkelerinin bütün üniversite çevrelerinin İran’ı kendi evleri gibi görebileceklerini belirterek, ”İran’ın her alanda İslam ülkelerine yardım ulaştıran ülke olduğu gibi şimdi de ilmi ve teknoloji alanında işbirliğine hazır olduğunu” söyledi.

İranlı yetkili, İran’da İslam inkılabının zaferinden sonra çeşitli alanlarda ilerlemelerine temas ederek, İranlı 200 bilim adamının uluslararası düzeyde seçkin yüz bilim adamından biri olduğunu belirten Muhbir Dezfuli, İran’ın ilim üretmede dünyada 16. sırada yer aldığını söyledi.

Lübnan Milli üniversite ilmi heyet üyeleri de, sözkonusu görüşmede, İran İslam Cumhuriyeti Batı Asya bölgesinde kendine inanan ve yeterli gören bir okul olarak gördüklerini belirterek, Batı Asya İslam ülkeleri ile İran arasında ilmi alanda işbirliğinin geliştirilmesine vurgu yaptılar.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.