Nakavi Hüseyni: Lübnan devleti ve halkı, Suudileri bir kez daha hezimete uğratacaklar

  • 20 Kasım 2017
  • 1.050 kez görüntülendi.
Nakavi Hüseyni: Lübnan devleti ve halkı, Suudileri bir kez daha hezimete uğratacaklar

İran İslam Şura Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Siyaset Komisyonu Sözcüsü, Suudilerin kendi yenilgilerini Lübnan’da telafi etmeye çalıştıklarını belirterek, Suudiler için yenilginin Lübnan’da tekrarlanacağını bildirdi.

Tesnim haber ajansına demeç veren İran İslam Şura Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Siyaset Komisyonu Sözcüsü Hüseyin Nakavi Hüseyni, Suudilerin Lübnan aleyhindeki komplolarının devam etmekte olduğunu bildirerek, Suudilerin Lübnan devleti ve halkın aleyhindeki kin ve nefret komplolarının bir sonuç vermeyeceğini, Suudilerin Lübnan içinde fitne tohumları ekerek Hizbullah’ın konumunu zayıflatabileceklerini zannettiklerini söyledi.

Suudilerin Lübnan Hizbullah hareketine yönelik bir savaş girişiminde bulunması ihtimalinin çok düşük bir ihtimal olduğunu belirten İran İslam Şura Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Siyaset Komisyonu Sözcüsü Nakavi Hüseyni, Suudilerin, Hizbullah’ın her türlü tehdit ve tehlikeye karşı tam hazırlıklı olduklarını çok iyi bildiklerini söyledi.

Lübnan Başbakanı Saad Hariri 4 Kasım 2017 tarihinde Suudi rejiminin baskısı sonucu kendi görevinden istifa ettiğini açıklamıştı.

Hariri, Suudiler tarafından eline sıkıştırılan istifa kağıdında İran ve Lübnan Hizbullahını suçlamıştı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.