National Interest: ABD Maduro hakkında talihsiz hesap hatası yaptı

  • 02 Mayıs 2019
  • 5.668 kez görüntülendi.
National Interest: ABD Maduro hakkında talihsiz hesap hatası yaptı

Amerika’da yayımlanan National Interest dergisi, Amerikalı yetkililerin Venezuela’nın yasal hükümetini devirme planlarını talihsiz hesap hatası niteledi.

Amerika’da yayımlanan National Interest dergisi şu ifadelere yer verdi: Venezuelalı muhaliflerin lideri Juan Guaido’nun bu ülkenin yasal Cumhurbaşkanı Nikolas Maduro’yu iktidarın başından alma yönündeki çabası, Amerika’nın geniş desteklerine rağmen başarısızlığı, Venezuela’nın Washington’un dış politika alanında hayal ve kuruntularının bir başka örneği olduğunu gösteriyor. Beyaz saray Juan Guaido’yu Venezuelanın Cumhurbaşkanı olarak tanıdığında Donald Trump yönetimi yetkilileri açıkça Maduro iktidarı pek uzun sürmeyeceğine umut bağladı fakat bu diplomatik saldırı hiç bir sonuca ulaşamadı.

National Interest şöyle devam etti: Venezuela ordusu ABD’nin tüm baskılarına rağmen Guaido saflarına katılmadı ve eskisi gibi Maduro’ya bağlı kaldı.

Dergi, Amerika liderleri ilk kez bu ülke için utança getiren bir icraata imza atmadıklarını vurguladı.

Juan Guaido Venezuela Cumhurbaşkanı Maduro ikinci kez cumhurbaşkanlığı için yemin ettikten sonra kendini bu ülkenin geçici Cumhurbaşkanı ilan etti, Amerika ise hemen ona destek verdi.

Venezuela’da muhaliflerin yasal yönetime karşı 30 Nisan’da düzenledikleri darbe girişimi ise başarısızlıkla sonuçlandı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.