Newyork’ta Trump aleyhinde gösteriler sürüyor

  • 04 Şubat 2017
  • 963 kez görüntülendi.
Newyork’ta Trump aleyhinde gösteriler sürüyor

Amerika’nın Newyork şehrinde Trump’ın bu ülkeye 7 İslam ülkesi vatandaşlarının girmesini yasaklayan genelgesine yönelik protesto gösterileri ikinci gününe girdi.

Alınan haberlere göre, Newyork’ta düzenlenen gösterilere başta müslümanlar olmak üzere Amerikan halkının çeşitli kesimlerinden  büyük katılımlar oldu ve Trump yönetimi aleyhinde sloganlar atıldı.

Newyork Müzesi de, tepki amacıyla, batılı eserler yerine İran, Irak ve Sudan’la ilgili eserleri sergileyerek Trump’ın ırkçı siyasetlerini eleştirdi.

Trump’ın iktidara gelmesinin ardından aldığı kararlar ve uygulamalar daha şimdiden Amerika’da  büyük bir buhrana yol açarken, Amerikan yönetiminin bu tutumunun Amerika’nın dünya genelinde inzivaya itilmesine neden olacağı bildiriliyor.

(Bu arada Avrupa Parlamentosundaki (AP) büyük grupların liderleri, AB Konseyi ve AB Komisyonu başkanlarına mektup göndererek, ABD Başkanı Donald Trump’ın AB elçisi adayı Ted Malloch’a “kötü niyetli tavrından dolayı” akreditasyon verilmemesini istedi.

AP’deki en büyük siyasi gruba sahip Avrupa Halk Partisi (Hristiyan Demokratlar – EPP) Başkanı Manfred Weber ile Avrupa Liberaller ve Demokratlar İttifakı (ALDE) Başkanı Guy Verhofstadt, Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Donald Tusk ve AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker’e ortak bir mektup gönderdi.

Trump’ın AB elçisi adayı olduğu belirtilen Ted Malloch’un son haftalarda “AB’yi karalayan” açıklamalar yapığı kaydedilen mektupta, “Bu açıklamalarda, müstakbel aday ‘Sovyetler Birliği’ni yıktığı gibi AB’yi ehlileştirmek’ amacını, AB’nin yıkılmasını açıkça desteklediğini ve aylar içinde ortak para birimimizin ortadan kalkması üzerine açıkça bahse girdiğini ifade etti.” ifadesi yer aldı.)

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.