Nihavendiyan: Elde edilen başarı, kahramanca direnişin sonucudur

  • 03 Nisan 2015
  • 1.039 kez görüntülendi.
Nihavendiyan: Elde edilen başarı, kahramanca direnişin sonucudur

İran Ajansının haberine göre, Cuma Namazı öncesi hutbelerinde konuşan İran Cumhurbaşkanı özel kalem müdürü Muhammed Nihavendiyan, müzakerelerin artık son 13 yılda belirtilen endişelerin yok olması etabına ulaştığını belirterek, “Daha uzun bir yolumuz var. Hiç kimsenin İran’ın zenginleştirmeye sahip olamayacağını söylemediği bir düzeye ulaştık. Artık hiç kimse, İran ile yaptırım dilinden konuşmuyor. Karşı taraf, yaptırım yerine uluslararası işbirlikleri ve tehdit yerine, saygı çerçevelerinde hareket ediyor” dedi.

Nihavendiyan açıklamasının devamında ise “Direniş Ekonomisi’ndeki kahramanlık ve diplomasi yöntemindeki kahramanlık, bu başarının temelini oluşturmuştur. İran halkı bugün dünya  ile mantıklı bir şekilde konuştu ve iki tarafın da yararına olacak bir anlaşma peşinde oldukları ve nükleer haklarından vazgeçmeyeceklerini belirttiler. Lozan anlaşmasında, karşı taraf da İran’ın nükleer çalışmalarının barışçıl amaçlar için kullanıldığını kabul etti” dedi.

Konuşmasının devamında ise  Nihavendiyan, “Bazı ülke liderlerinin masa üzerindeki seçenekler hakkında konuştukları zaman, İmam Hamaney’in fetvası, İran halkının ahlaki değerlere bağlılığının en büyük güvencesi oldu” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.