Noam Chomsky: ABD’nin İran’a nefreti İran İslam Cumhuriyeti’nin bağımsızlığındandır

  • 25 Ağustos 2018
  • 1.252 kez görüntülendi.
Noam Chomsky: ABD’nin İran’a nefreti İran İslam Cumhuriyeti’nin bağımsızlığındandır

Yahudi asıllı ABD’li filozof Noam Chomsky, Amerika’nın İran’a yönelik nefret ve düşmanlığının temelinde, İran’da 1979’da gerçekleşen İslam inkılabı zaferinin ardından İran’ın bağımsızlık hareketini sürdürmesi olduğunu söyledi.

Fars haber ajansına göre, Noam Chomsky, İran halkının 1979’da Amerika’nın bölgedeki kuklası Şah rejimini devirmekle ABD açısından asla affedilemez çok büyük bir girişimde bulunmuştur ve bundan dolayı da ABD, İran’a her zaman düşman gözüyle bakmaktadır’ dedi.

Batılı devletlerin İran aleyhindeki suçlamalarını reddeden Chomsky, bölgedeki mürteci ve diktatör rejimlerin Amerika’nın desteğinde olduğunu söylerken ABD’nin desteğindeki Arabistan ve BAE’nin ise savaş suçu işlediğini söyledi.

Amerikalı düşünür, ABD başkanı Trump’ın siyasetlerini de eleştirerek, Trump’ın yaptığı iş ‘yalnızca kendini düşünmektir, ve Trump kibirli ve kendini dev aynasında gören biridir” dedi.

Amerikan başkanı Trump’ın iktidara geldikten sonra açıklamaları, aldığı kararlar, siyasetleri ve kanun tanımaz girişimleri ve küstah tutumları bizzat kendi parti içinde olmak üzere Amerika ve dünya genelinde büyük tepkilere neden olmuştur.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.