Pakistan Dışişleri Bakanı: Pakistan terörle mücadelede İran’la işbirliğine hazır

  • 23 Şubat 2019
  • 1.973 kez görüntülendi.
Pakistan Dışişleri Bakanı: Pakistan terörle mücadelede İran’la işbirliğine hazır

Pakistan dışişleri bakanı Şah Mahmud Kureyşi, İran’ın Sistan ve Beluçistan eyaletindeki son terör saldırıları konusunda İran İslam Cumhuriyeti ile her türlü işbirliğine hazır olduklarını söyledi.

İRNA’ya göre Şah Mahmud Kureyşi, Pakistan’ın sözkonusu terör saldırısını kınadığını ve bu konuda İran’la temas halinde olduklarını söyledi.

Pakistan dışişleri bakanı, İran dışişleri bakanı Zarif ile görüştüklerine dikkat çekerken, Pakistan’ın sözkonusu saldırıyla ilgili İran’a uzmanlardan oluşan bir heyet gönderdiğini ve bu heyetin İran devrim muhafızları yetkilileriyle görüştüğünü söyledi.

Şah Mahmud Kureyşi, İran ve Pakistan’ın ortak işbirliğinde anlaştığını belirterek, Pakistan’ın, İran tarafının kaygılarını kesinlikle bertaraf edeceğini ve bütün ihtilafları diyalogla çözeceklerini söyledi.

İran devrim muhafızları Kudüs ordusu komutanı tümgeneral Kasım Süleymani,  İran’ın kuzeyinde yeralan Babul kentinde şehitleri anma merasiminde yaptığı konuşmada, İran’ın Pakistan için güvenli bir komşu olduğunu ve asla Pakistan’ı tehdit etmediğini ama İran’ın tekfirci işbirlikçilerinin saldırısına uğradığını ve bunun intikamını alacağını bildirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.